TAITOLUISTELIJOIDEN PIENRYHMÄ – JA YKSILÖVALMENNUS (YKSINLUISTELIJOILLE)
PERUSLUISTELU- JA PIRUETTITUNNIT
Perusluistelutaito, mm. vaivaton liuku, vauhdin vaihtelut, syvä terän käyttö, luonnollinen noja kaareen ja askeleiden hallinta ovat taitoluistelun kivijalka, jotka vaikuttavat suoraan myös muihin yksinluistelun osa-alueisiin. Jokaisella tunnilla käydään läpi erilaisin harjoittein tärkeitä ominaisuuksia, kuten polven ja hartioiden käyttö, painonsiirto, liu’un työntövoima ja laadukas askeltekniikka. Luistelijoille tuodaan esiin, kuinka tärkeää on ymmärtää miten ja miksi erilaisia asioita/harjoitteita tehdään, ja miten eri asiat vaikuttavat toisiinsa ja kokonaisuuteen. Tämän tietouden kautta luistelija pystyy itse ottamaan enemmän vastuuta omasta harjoittelustaan. Tunneilla käytyjä perusluistelutaitoja sovelletaan myös piruettitekniikkaan. Piruettien pyörimisnopeuteen ja asentojen puhtauteen kiinnitetään huomiota ja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia piruetin asentovariaatioita.
Tiedustelut: ice@icery.fi
VARTALONKÄYTTÖ, KOREOGRAFIA JA PRESENTAATIO
Tuntien tarkoituksena on opettaa luistelijalle, millaisista asioista kilpailuohjelman esiintyminen ja tulkinta rakentuvat, sekä antaa työkaluja oman ilmaisutyylinsä ja esiintymisensä kehittämiseen. Paraskaan koreografia ei tuo pisteitä, mikäli luistelija ei pysty koreografiaa tulkitsemaan musiikin ja tyylin vaatimalla tavalla. Koreografian ilmaisutunneilla Kiinnitämme huomiota kokonaisvaltaisesti niin fyysiseen kuin henkiseen läsnäoloon esiintymistilanteessa. Ilmaisutuntien painopisteet vaihtelevat kauden aikana, jotta luistelija pystyy tasaisesti kasvamaan jokaisella koreografian osa-alueella eteenpäin. ohjelmakoreografian harjoittelu vaatii samanlailla pitkäjänteistä työtä kuin esim. hyppytekniikan harjoittelukin. Koreografialla ja henkisellä läsnäololla on suuri merkitys myös kilpailujännityksen hallinnassa. Koreografiavalmennus noudattelee seuraavia sisältöjä:
- Esiintymisvalmennus – tunneilla valmistaudutaan tulevaan kilpailukauteen (rohkeus esiintyä), vahvistetaan luistelijoiden oman esiintyjäpersoonan kehittymistä (rohkeus
olla esiintyvä minä) ja käydään läpi kilpailuissa esiintymistä vaativia tilanteita
(henkinen valmistautuminen). - Koreografian tekniikka – tunneilla luistelija oppii käyttämään vartalonsa eri
ulottuvuuksia, tasoja sekä liikkeiden voimanvaihteluita, joihin koreografia ja
esiintyminen perustuvat. Monipuolisia vartalonkäyttöharjoitteita tehdään
yhdistettynä askeleisiin ja erityylisiin musiikkeihin. - Presentation – tunneilla keskitytään kilpailuohjelman tulkinnan syventämiseen ja
puhutaan kilpailuohjelman tyylin, musiikin nyanssien ja tunteiden ilmentämistä
kasvoilla. Luistelijoita rohkaistaan tuomareille esiintymisessä (esim. katsekontaktit)
ja uskallusta käyttää kasvojen ilmeitä ja hyödyntää niitä oman kilpailuohjelman
tulkinnassa ja esittämisessä. huomiotaVarsinkin ISU –arvioinnissa vartalonkäyttö on hyvin keskeistä askelissa ja liikkeissä, joka tuo luisteluun lisää vaikeutta. Siksi luistelijan on opittava käyttämään vartalonsa eri ulottuvuuksia, tasoja sekä liikkeiden voimanvaihteluita, joista myös osaltaan esittäminenkin koostuu. Tunneilla harjoitellaan erilaisin harjoittein mm. eri vartalon käytön osa-alueita yhdistettynä askeleisiin ja erityylisiin musiikkeihin.
Voit lukea muista koreografiapalveluistamme täältä.
Tiedustelut: ice@icery.fi
OHJELMATUNNIT
luistelijan pienryhmässä toteutettavat ohjelmatunnit keskittyvät nimensä mukaisesti kilpailuohjelmien harjoitteluun. Tunneilla käydään valmentaja-koreografin kanssa ohjelmaa tarkasti läpi pienemmissä osioissa. Tavoitteena on hioa kunkin osion elementtejä sekä komponenttipisteisiin vaikuttavia tekijöitä yhtenä kokonaisuutena. Kilpailuohjelman osioiden harjoittelussa hyödynnetään paljon kilpailumusiikkia. Tunnit antavat luistelijalle mahdollisuuden keskittyä työstämään ohjelman epävarmoja osia sekä parantamaan ohjelman laatutekijöitä koko kauden ajan.
Tunteja voi ottaa ympäri kauden ja mitä säännöllisempiä tunnit ovat sitä paremmin luistelija hyötyy niistä. Ohjelmavalmennustunteja voivat ottaa kaikki kilpailevat luistelijat oman ohjelmakoreografiansa harjoitteluun.
Lisätiedot: ice@icery.fi
STLL:N TESTITUNNIT
Tunnilla harjoitellaan Suomen Taitoluisteluliiton suoritettavia elementtitestejä. Testiasioissa edetään yksi suorite kerrallaan ja kiinnitetään huomiota suoritteen puhtauteen. Luistelijan kanssa käydään läpi jokaisen suoritteen arviointikriteerit (kirjalliset sekä videoesimerkki), jolloin luistelijan on tehokkaampaa harjoitella suoritetta, kun luistelija tietää, mitä asioita tuomarit arvostelevat.
Tiedustelut: ice@icery.f