Anniina Jokinen

anniinaTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 599 5549

- aikuisten kurssit
- räätälöidyt kurssit ja kurssipäivät
- muiden jäälajien luistelutekniikkakurssit
- taitoluistelijoiden yksityistunnit, kilpailuohjelmat ja -musiikit
- koreografia- ja ilmaisutaitokurssit
- koulutukset

Ensimmäiset jäljet luistimilla jäähän olen tehnyt Hämeenlinnan jäähallissa vuonna 1986, ollessani kahden vuoden ja kahden kuukauden ikäinen. Yleisöluistelun jälkeen jäin aina haltioituneena katselemaan nuoria taitoluistelijatyttöjä harjoituksissaan kimaltelevat mekot päällään.

Neljä vuotiaana aloitin itsekin taitoluisteluharrastuksen enkä silloin osannut aavistaakaan kuinka suuri osa elämääni siitä harrastuksesta tulisi. Harrastusvuosien ja iän karttuessa harrastuksesta kasvoi enemmänkin elämäntapa. Kilpailin yksinluistelun SM-tasolla aina SM-junioreihin saakka. Paha loukkaantuminen piti minut poissa jäähallilta vuoden verran, mutta kuntouduttuani jatkoin vielä kilpailemista kansallisella tasolla muutaman vuoden ajan. Suurimmat saavutukseni taitoluistelijana ovat A-alokkaiden (nyk. Debytantit) kultafinaalin hopea vuonna 1998, edustuspaikka Suomen kilpajoukkueessa vuonna 2000 sekä kansallisten seniorien loppukilpailun voitto vuonna 2005.

Lopulta, vuonna 2006, jouduin opiskelujeni takia lopettamaan rakkaan harrastuksen. 18 vuotta taitoluistelun ja 17 vuotta kilpaurheilun parissa opetti minulle paljon ja antoi hyvät eväät elämään monelta eri kantilta katsottuna. Sain myös elinikäisiä ystäviä ja pääsin matkustelemaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kilpaurani jälkeen minulle oli toki jo selvää, että haluan toimia tämän rakkaan harrastuksen parissa tulevaisuudessakin.

Olen kouluttautunut Suomen Taitoluisteluliiton koulutusjärjestelmässä II-tason valmentajaksi. Aloitin valmentamisen ensiksi oman kilpaurani ja opiskelujeni ohella Hämeenlinnan Taitoluistelijoissa sekä Lahden Taitoluistelijoissa. Opiskeluiden jälkeen tieni vei Seinäjoelle, missä työskentelin viisi vuotta ensin tuntivalmentajana ja sitten päätoimisena nuorisopäällikkönä sekä valmennuspäällikkönä. Palattuani kotiseudulleni, toimin jälleen muutaman vuoden tuntivalmentajana Hämeenlinnan Taitoluistelijoissa.

Intohimo musiikkiin ja eri tyylilajien tulkitsemiseen on aina inspiroinut minua ja siksi kiinnostuin koreografina työskentelystä. Nyt olen tehnyt jo kymmenisen vuotta erilaisia näytösohjelmia, kokonaisia näytöstuotantoja sekä kilpaluistelijoiden ohjelmia aivan vasta-alkajista SM-tason luistelijoille saakka. Opiskelu lajin parissa jatkuu ja seuraavaksi tähtään taitoluistelun tekniseksi spesialistiksi.

Tanssillinen liikunta on lähellä sydäntäni ja tykkään käydä erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Harrastan myös kilpacheerleadingia aikuisten sarjassa. Kotona minua pitävät liikkeellä kaksi alle kouluikäistä lastani. Ammatiltani olen liikuntaneuvoja ja valmistun pian liiketalouden tradenomiksi Hämeen Ammattikorkeakoulussa.

Rakkaus lajiin on pitänyt minut taitoluistelun parissa jo miltei 30 vuoden ajan. Valmentajana toivon, että saisin kannustavalla toiminnallani herätettyä harrastajissa samankaltaisia tuntemuksia. Oli kyseessä sitten omatoimiharrastaja, seura-aktiivi tai kilpaurheilija, oman tekemisen kautta löydetty liikunnan ilo on vertaansa vailla.

Koulutus:
- STLL:n koreografiakoulutus 2011
- STLL:n yksinluistelun seuratuomarikurssi 2011
- STLL:n valmentajien täydennyskoulutus 2010
- II-tason taitoluisteluvalmentaja 2007
- Liikuntaneuvoja 2007
- Nassikkapainiohjaaja 2007
- Ylioppilas 2004